Όροι & Προυποθέσεις Ενοικίασης Αυτοκινήτων

 

Κρατήσεις

Όλες οι κρατήσεις γίνονται με κατηγορία και όχι συγκεκριμένο μοντέλο. Σε περίπτωση μη διαθεσιμότητας επιβεβαιωμένης κράτησης η Rent Car Kefalonia διατηρεί το δικαίωμα να παρέχει στο πελάτη αυτοκίνητο μεγαλύτερης κατηγορίας χωρίς επιβάρυνση του πελάτη.

Οδηγός

Ελάχιστο όριο ηλικίας τα 23 έτη.

Άδεια οδήγησης

Απαιτείται η προσκόμιση ισχύοντος διπλώματος που έχει εκδωθεί τουλάχιστον 1 χρόνο πριν. Πολίτες χωρών εκτός ΕΕ απαιτείται να έχουν διεθνές δίπλωμα μαζί με την προσκόμιση του κανονικού διπλώματος ή άδεια οδήγησης γραμμένη  με λατινικούς χαρακτήρες.

Κλήσεις–Πρόστιμα

Οι κλήσεις και τα πρόστιμα από διοικητικές παραβάσεις επιβαρύνουν τον ενοικιαστή.

Τρόπος πληρωμής

Ο ενοικιαστής απαιτείται να προσκομίσει πιστωτική κάρτα για εγγύηση της ενοικίασης ακόμα και αν η πληρωμή γίνει με μετρητά. Η ενοικίαση προπληρώνεται.
Σε περίπτωση ακύρωσης έως 72 ώρες (3 ημέρες) πριν την προγραμματισμένη ώρα παραλαβής του αυτοκινήτου επιστρέφεται πλήρως η προκαταβολή.

Παραδόσεις–Παραλαβές εκτός ωρών λειτουργίας

Επιβάρυνση 25€+ΦΠΑ

Παραδόσεις–Παραλαβές εκτός σταθμών

Οι παραδόσεις και παραλαβές πραγματοποιούνται κατόπιν ζήτησης δωρεάν στο αεροδρόμιο, στο γραφείο μας  και σε ακτίνα 5χλμ.

Επιπλέον οδηγός

Ο πρώτος επιπλέον οδηγός παρέχεται δωρεάν. Η χρέωση για επιπλέον οδηγό ορίζεται στα 700€/κράτηση.

Παιδικό κάθισμα

Η χρέωση για κάθε παιδικό κάθισμα ορίζεται στα 10€ ανά κράτηση, Κατόπιν ζήτησης και διαθεσιμότητας.

Καύσιμα

Ο μισθωτής οφείλει να επιστρέψει το αυτοκίνητο με την ίδια ποσότητα καυσίμου που το παρέλαβε. Σε περίπτωση παραλαβής του αυτοκινήτου με λιγότερη βενζίνη από την βενζίνη εκκίνησης ο πελάτης επιβαρύνεται τη διαφορά καυσίμου συν 10€ υπηρεσία ανεφοδιασμού. Καμία επιστροφή δεν δίνεται αν το αυτοκίνητο επιστραφεί με περισσότερα καύσιμα απ'ότι παρελήφθη.

Ατύχημα

Σε περίπτωση ατυχήματος ο μισθωτής οφείλει να ενημερώσει την εταιρεία καθώς και την αστυνομία και να προσκομίσει στην επιστροφή το δελτίο καταγραφής της αστυνομίας.

Ασφάλειες

Στις τιμές ενοικίασης, περιλαμβάνεται βασική και  πλήρης ασφάλιση  χωρίς απαλλαγή -no excess, (CDW) 

 

Η Βασική ασφάλιση

Πλήρης ασφάλιση με εξαίρεση CDW (ασφάλιση σύμφωνα με την οποία σε περίπτωση ατυχήματος που έχετε την ευθύνη, το μόνο ποσό που θα είσαι υπεύθυνος είναι το υπερβάλλον ποσό (excess), Πυρός, PAI (όλα τα ποσοστά μας περιλαμβάνουν την ασφάλιση προσωπικού ατυχήματος, σύμφωνα με την οποία ο οδηγός αποζημιώνεται σε περίπτωση τραυματισμού) ασφάλεια κλοπής, ασφάλεια προς τρίτους.

Μικτή Ασφάλιση χωρίς απαλλαγή, με πλήρη κάλυψη  χωρίς συμμετοχή του πελάτη στις ζημιές (No Excess)

Ο ενοικιαστής απαλλάσσεται πλήρως της ευθύνης για οποιανδήποτε ζημιά του αυτοκινήτου με την προϋπόθεση ότι δεν παραβίασε τον ΚΟΚ, ή έδειξε αμέλεια π.χ. άφησε το αυτοκίνητο ξεκλείδωτο ή τα κλειδιά στο αυτοκίνητο, αν οδηγός βρίσκεται υπό την επήρεια αλκοόλ, ή ναρκωτικών, αν το όχημα οδηγείται από μη εξουσιοδοτημένο άτομο, και αν το όχημα οδηγείται εκτός δρόμου.

Απαραίτητη προϋπόθεση, γενικά η οδήγηση σύμφωνα με τον Kώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. Δεν καλύπτονται από οποιαδήποτε ασφάλεια, οι ζημιές στα ελαστικά, οι ζημιές στο κάτω μέρος του αυτοκινήτου, ως και οι κλοπές προσωπικών αντικειμένων.

 

Πλήρης ασφάλεια (χωρίς απαλλαγή) παρέχεται για ενοικιάσεις άνω των 6 ημερών.

 

 

Μεταφορά αυτοκινήτου εκτός συνόρων

Επιτρέπεται μόνο με γραπτή έγκριση της εταιρείας

Μεταφορά με πλοίο

Επιτρέπεται μόνο με  έγκριση της εταιρείας

 

 

Πολιτική Απορρήτου

H πολιτική απορρήτου ορίζει πώς χρησιμοποιεί η εταιρεία μας και προστατεύει οποιαδήποτε πληροφορία που μας δίνετε όταν χρησιμοποιείτε αυτόν τον ιστότοπο και τον ηλεκτρονικό μας μηχανισμό κράτησης.

Η εταιρεία μας δεσμεύεται και διασφαλίζει ότι προστατεύεται το απόρρητό σας. Σε περίπτωση που σας ζητήσουμε να δώσετε συγκεκριμένες πληροφορίες με τις οποίες μπορείτε να προσδιορίσετε τη χρήση αυτού του δικτυακού τόπου, τότε μπορείτε να είστε σίγουροι ότι θα χρησιμοποιηθούν μόνο σύμφωνα με αυτή τη δήλωση προστασίας προσωπικών δεδομένων.

 

Τί συλλέγουμε

Μπορούμε να συλλέξουμε τις ακόλουθες πληροφορίες:

Ονομα, sτοιχεία επικοινωνίας, όπως τηλέφωνο και ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, Δημογραφικές πληροφορίες, όπως ταχυδρομικός κώδικας, διεύθυνση και πληροφορίες κράτησης (ημερομηνίες, αριθμός πτήσης κτλ)
Πληροφορίες πιστωτικής κάρτας εάν η κράτηση γίνει online (μέσω της συνεργαζόμενης τράπεζας)

Τι κάνουμε με τις πληροφορίες που συγκεντρώνουμε

Απαιτούμε αυτές τις πληροφορίες για να κατανοήσουμε τις ανάγκες σας και να σας παρέχουμε μια καλύτερη υπηρεσία, και ειδικότερα για τους ακόλουθους λόγους:

  • Εσωτερική τήρηση αρχείων.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για να βελτιώσουμε τις υπηρεσίες μας.
  • Μπορούμε να στέλνουμε περιοδικά διαφημιστικά μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου σχετικά με ειδήσεις, ειδικές προσφορές ή άλλες πληροφορίες που πιστεύουμε ότι μπορεί να σας φανούν χρήσιμες χρησιμοποιώντας τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έχετε παράσχει.
  • Μπορούμε να επικοινωνήσουμε μαζί σας μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου ή τηλεφώνου. Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τις πληροφορίες για να προσαρμόσουμε τον ιστότοπο ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας.

 

Ασφάλεια δεδομένων

Δεσμευόμαστε να διασφαλίσουμε ότι οι πληροφορίες σας είναι ασφαλείς. Προκειμένου να αποφευχθεί η μη εξουσιοδοτημένη πρόσβαση ή αποκάλυψη, έχουμε θέσει σε εφαρμογή φυσικές, ηλεκτρονικές και διαχειριστικές διαδικασίες για τη διαφύλαξη και διασφάλιση των πληροφοριών που συλλέγουμε.

 

Έλεγxoς προσωπικών στοιχείων

Μπορείτε να επιλέξετε να περιορίσετε τη συλλογή ή τη χρήση των προσωπικών σας πληροφοριών με τους ακόλουθους τρόπους:

  • κάθε φορά που σας ζητείται να συμπληρώσετε ένα έντυπο στην ιστοσελίδα και να εγγραφείτε στη διαδικασία μάρκετινγκ των ενημερωτικών δελτίων μας
  • κατά τη διάρκεια της επιταγής σας ζητείται να συμπληρώσετε μια φόρμα, αναζητήστε το πλαίσιο στο οποίο μπορείτε να κάνετε κλικ για να υποδείξετε ότι δεν θέλετε οι πληροφορίες να χρησιμοποιηθούν για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ
  • αν έχετε συμφωνήσει προηγουμένως να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για σκοπούς άμεσου μάρκετινγκ, μπορείτε να αλλάξετε γνώμη ανά πάσα στιγμή με διαγραφή από το ενημερωτικό μας δελτίο.
  • Αν θέλετε να διαγράψετε όλα τα αρχεία σας από την τοπική βάση δεδομένων μας, στείλτε μας email στο info@rentcarkefalonia.gr
  • Δεν θα πωλήσουμε, θα διανείμουμε ή θα εκμεταλευτούμε τα προσωπικά σας στοιχεία σε τρίτους εκτός αν έχουμε την άδειά σας ή απαιτούνται από το νόμο.
  • Μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα προσωπικά σας στοιχεία για να σας στείλουμε διαφημιστικές πληροφορίες σχετικά με την ιδιοκτησία μας.

Μπορείτε να ζητήσετε λεπτομέρειες σχετικά με τα προσωπικά στοιχεία που διατηρούμε για εσάς σύμφωνα με τον DPA (Data Protection Act 1998) και τον GDPR (Κανονισμός Γενικής Προστασίας Δεδομένων). Εάν επιθυμείτε αντίγραφο των πληροφοριών που σας αφορούν, παρακαλώ γράψτε στο info@rentcarkefalonia.gr.